Dom > Vijesti > Sadržaj
Eterična ulja sigurnosni vodič
Jun 08, 2016


Oni faktori koji utječu na sigurnost eteričnih ulja:


1. kemijski sastav ulja: Eterična ulja bogata aldehida (npr, citronelal, citral) i fenoli (npr, cinnamic aldehid, eugenol) može uzrokovati kožne reakcije


2. kvaliteta eteričnog ulja se koristi: izmiješanih eterična ulja povećati vjerojatnost negativne reakcije i stoga potrebu za čisti, Autentični i originalni eteričnog ulja je od iznimne važnosti.


3. metode primjene: Eterična ulja mogu biti primijenjena na koži (Kožni aplikacija), udahnuti, difuzno ili uzima interno. Svaka od ovih metoda su sigurnosni problemi koje treba uzeti u obzir.


4. doza/razrjeđivanja primijeniti: većina Aromaterapija ulja na temelju mješavine će biti između 1 i 5% razrjeđenja, koje obično predstavljaju sigurnost zabrinutost.


5. integritet kože: oštećeni, bolesni ili upaljene kože je često propusna za eterična ulja i svibanj biti više osjetljivi na kožne reakcije. To je potencijalno opasno staviti nerazrijeđena eterična ulja na oštećeni, bolesni ili upaljene kože. Pod ovim okolnostima stanje kože može se pogoršala, i veće količine ulja od normalnog neće biti Apsorbiran.


6. dob klijenta: dojenčad, mala djeca i djeca su više osjetljive na potenciju eteričnih ulja i uključuju sef razrjeđenja, neka eterična ulja treba jednostavno izbjegavati za ovu populaciju. Mnoga eterična ulja su bile prikladne za primjenu na djeci ali i prijevoznik ulja prije uporabe treba razrijediti. Eterično ulje proizvoda dolaze prediluted s nosača ulja, kao što je naznačeno na etiketama proizvoda, a namijenjene su za izravnu primjenu na djecu. Možete razrijediti 1 – 2 kapi eterično ulje s nosača ulja i primijeniti DNA stopala.


Neki savjeti za sigurno korištenje eteričnih ulja.


  • Nemojte koristiti eterična ulja interno.

  • Se ne odnose izravno na kožu; Uvijek razrijediti s nosača ulja.

  • Držati izvan dohvata djece.

  • Izbjegavajte kontakt s očima i sluznicu.

  • Ne koristite ulja citrusa prije izlaganja na UV svjetlo.

  • Koristite samo čista eterična ulja; Izbjegavajte sintetičke mirise.

  • Ne koristite eterična ulja na dojenčad, djecu, trudnice, starije ili one s ozbiljnijim zdravstvenim problemima, bez naprednih medicinskih studija.

  • Izbjegavajte dugotrajno izlaganje bez ventilacije.

  • Spremanje eteričnih ulja i nosača ulja pravilno kako bi se izbjeglo degradacijom i užeglost.


Par: Kako kupiti Eterična ulja

Sljedeći: ne